• تاریخ انتشار : 1401/04/10 - 18:52
  • بازدید : 292
  • تعداد بازدید : 284
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی اهدای عضو عنوان کرد:

دکتر امیرحسام علیرضایی رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت در....

فوت روزانه هفت تا ۱۰ بیماران نیازمند پیوند
دکتر امیرحسام علیرضایی رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت در این جشنواره از ایثار و فداکاری خانواده های اهدا کنندگان عضو تقدیر کرد که با اهدای عضو عزیزخود به افراد بسیاری جان دوباره بخشیدند.
وی با اشاره به تعداد مراکز فعال پیوند اعضا در کشور به دستاوردهای مهم کشور در زمینه پیوند اعضا اشاره کرد.
به گفته وی انجام پیوند در داخل کشور باعث صرفه جویی اقتصادی بسیار زیادی شده است و جان افراد زیادی نجات یافته است و  تاکنون ۶۵ هزار پیوند عضو در کشور انجام شده است .
وی با اشاره به آمار جهانی در سال ۲۰۲۰ گفت: ایران از نظر پیوند اعضا در جایگاه ۲۶ام قرار دارد و در منطقه نیز رتبه اول را داراست.
دکتر علیرضایی ضمن ارایه گزارشی درخصوص وضعیت اهدای عضو ایران در آسیا گفت: قبل از پاندمی کرونا ایران در رتبه اول در آسیا قرار داشت.
وی با اشاره به وجود ۲۵۰۰۰ نفر در لیست انتظار پیوند گفت: روزانه هفت تا ۱۰ نفر از این بیماران نیازمند پیوند به دلیل عدم دریافت عضو پیوندی جان خود را از دست می دهند. این درحالی است که سالانه ۳۰۰۰ نفر دچار مرگ مغزی می شوند اما تنها اعضای یک سوم آنها اهدا می شود و ۲۰۰۰ نفر دیگر به مرحله اهدای عضو نمی رسند.
به گفته دکتر علیرضایی درصورت اهدای عضو از این ۲۰۰۰ نفر دیگر شاهد مرگ بیماران نیازمند در انتظار اهدای عضو نخواهیم بود.
وی چهار ضلع مهم در فرایند اهدای عضو را شامل آگاه سازی اجتماعی و فرهنگی، بیمار، پزشک و شناسایی مرگ مغزی برشمرد و یادآور شد که سخت ترین کار در این فرایند برعهده کوردیناتور یا هماهنگ کننده ها است.
وی ارتقای فرهنگ اهدای عضو، معرفی جایگاه کوردیناتورها در پیوند، تاثیر اقدامات فرهنگی در فرایند اهدا، نقش حمایتی کوردیناتور از خانواده اهدا کننده، بررسی نقاط قوت و ضعف فرایند اهدا از دیدگاه کوردیناتور را برخی از اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد.
به گفته دکتر علیرضایی ۲۰ فیلم، ۴۰ پوستر و ۶۰ مقاله به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود که پس از داوری آثار برتر در این سه بخش معرفی و لوح تقدیر و تندیس دریافت کردند.
 وی دانش پیوند را دانشی پیشرفته و هایتک در ایران برشمرد که تکنولوژی بالایی دارد .
دکتر علیرضایی در خاتمه سخنان خود تاکید کرد: باید با فرهنگ سازی تلاش کنیم تا حتی یک عضور پیوندی را از دست ندهیم و هیچ بیمار نیازمند پیوندی به دلیل نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست ندهد.
  • گروه خبری : خبر جدید,اخبار جشنواره
  • کد خبر : 118283
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب