برگزاری دوره ی آموزشی فرایند اهدای عضو از شناسایی تا اهدا
برگزاری دوره ی آموزشی فرایند اهدای عضو از شناسایی تا اهدا
دوره آموزشی تابستانه فرایند اهدای عضو از شناسایی تا اهدا ویژه پزشکان عمومی توسط واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ۲۵ مرداد ماه برگزار شد.
به گزارش شورای فرهنگی واحد فراهم آوری،در این دوره ی آموزشی که در سالن امیرکبیر بیمارستان مسیح دانشوری برگزار شد، دکتر فریبا قربانی با اشاره به نقش و اهمیت کوردیناتور در فرایند اهدای عضو گفت: افراد مختلفی در صحنه ی اهدای عضو درگیر هستند اما اصلی ترین بازیگر صحنه ی اهدای عضو کوردیناتورها یا همان هماهنگ کنندگان اهدای عضو هستند.
قائم مقام واحد فراهم آوری اعضای پیوندی با بیان این مطلب که یک کوردیناتور دارای چهار شاخصه مهم می باشد گفت: کوردیناتور باید در فرایند اهدای آموزش دیده باشد تا بر اساس وظایفی که دارد و علمی که دریافت کرده بتواند در مراحل مختلف اهدا اقدامات لازم را صورت دهد.
دکتر قربانی با تاکید بر اهمیت ثانیه ها در مراحل اهدای عضو عنوان کرد مسئولیت پذیری و حاضر بودن به موقع کوردیناتور در هر ساعت از شبانه روز بر اساس وظایفی که به او محول شده بسیار حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر اهمیت مبحث ارتباط گیری به عنوان یک شاخصه مهم کوردیناتور توضیح داد: در فرایند اهدای عضو با افراد مختلفی از پزشکان و پرستاران با رویکردها و عقاید متفاوت در بیمارستان های مختلف گرفته تا خانواده های افرادی که عزیزشان دچار مرگ مغزی شده مواجه هستیم که آنها هم گویشها، اعتقادات و مذاهب مختلفی دارند در نتیجه ارتباط گیری خوب می تواند راهگشای مسائلی باشد که ممکن است برای هماهنگ کننده عضو پیش بیاید.
در ادامه دکتر سیاوش مهدی قلی زاده از بازرسین و کوردیناتورهای باسابقه واحد فراهم آوری در خصوص نحوه تشخیص و تایید مرگ مغزی آموزش ها و مطالب مهمی را ارائه کردند.
در ادامه حضرتی مسئول آموزش واحد فراهم آوری اعضای پیوندی به شرح وظایف کوردیناتور و مراحل اهدای عضو در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صحبت کرد.
وی با تاکید بر اینکه کوردیناتور باید در برخورد با سیستم های بهداشتی و همچنین خانواده های موارد مرگ مغزی صداقت داشته باشد گفت: بیان نمودن واقعیات فرایند اهدای عضو هم در ارتباط با تیم پیوند عضو و هم در ارتباط با خانواده ها بسیار مهم است.
حضرتی ابراز امیدواری کرد واحد فراهم آوری اعضای پیوندی بتواند با برگزاری چنین دوره هایی به تربیت کوردیناتورهای مجرب و کار آزموده در زمینه اهدای عضو دست یابد.
در انتها برنامه خانم رستمی روانشناس و مسئول امور خانواده درباره شرح وظایف موارد مرگ مغزی از بیمارستان ها و نحوه ی برخورد با خانواده هاصحبت کردند و این نکته را مطرح کردند ما در فرآیند اهدا باید در کنار خانواده باشیم.
لازم به ذکر است در این دوره ی آموزشی مطالبی در خصوص مراقبت از فرد مرگ مغزی توسط آقای رضایی سرپرستار ICu در بالین اهدا کننده عضو ارائه شد.
ReplyForward
|