طرح سفیران زندگی
واحد فراهمآوری اعضا و نسوج پیوندی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری به کمک نیروهای داوطلب مردمی، برای یاریرساندن به بیماران نیازمند پا به عرصه گذاشت تا بلکه مرهمی بر دردها و زخمهای بیماران نیازمند عضو پیوندی باشد، به امید آیندهای روشن که در آن هیچ بیمار نیازمندی در لیست انتظار عضو پیوندی جان خود را از دست ندهد.
طرح سفیران در سال 1384 به همت جناب آقای دکتر مسعود شیعه مرتضی در واحد فراهمآوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران راهاندازی شد. این طرح هماکنون تحت نظر مدیریت فرهنگی و توسعه ارتباطات در حال فعالیت است.
بهدلیل اینکه انجام امر مهم فرهنگسازی در زمینه اهدای عضو در این طرح نمیتوانست با کارکنان اندک واحد پیوند بیمارستان دکتر مسیح دانشوری بهتنهایی صورت پذیرد، سعی شد تا با بهرهمندی از نیروهای داوطلب مردمی، گام بزرگی در راستای فرهنگسازی اهدای عضو برداشته شود.
هماکنون واحد فراهمآوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با حدود 150 سفیر در اقصی
نقاط کشور با تخصصهای گوناگون در زمینههای مختلف به امر فرهنگسازی در این زمینه میپردازند.
یکایک شما عزیزان میتوانید در زندگی هزاران فردی که در لیست انتظار پیوند عضو قرار دارند، تفاوت ایجاد کنید، ما سخت میکوشیم تا در این خصوص به قلب و ذهن عموم راه یابیم ولی شما هم میتوانید سهیم باشید.
مهمترین اقدامی که بهمنظور ارتقای فرهنگ اهدای عضو میتوانید انجام دهید این است که در مورد اهمیت اهدای عضو و تأثیر آن بر زندگی افراد گیرنده عضو، با عزیزان خود صحبت کنید و آنها را نیز برای دریافت کارت اهدای عضو بهمنظور فرهنگسازی بیشتر درباره اهدای زندگی تشویق کنید.
مفهوم سفیر اهدای عضو
سفیران اهدای عضو، نیروهای داوطلب مردمی هستند که در راستای همکاری و همدلی با بیماران نیازمند عضو پیوندی تلاش میکنند تا با مهارتها و تواناییهایی که در ارتقای فرهنگ ایثار و بخشش دارند، مفهوم "اهدای عضو اهدای زندگی" را هر چه بیشتر در بطن جامعه نهادینه کنند.
جایگاه و نقش موثر سفیر اهدای عضو
مهمترین هدف سفیران اهدای عضو، ارتقای فرهنگ "اهدای عضو" با نشان دادن اهمیت جایگاه اهدای عضو در جامعه و تاثیر آن بر زندگی افراد گیرنده عضو است.
پس برای ارتقای فرهنگ اهدای عضو در جامعه، سفیران میتوانند از قابلیتهایی همچون طراحی، عکاسی، نقاشی، خوشنویسی، کامپیوتر، گرافیک، هنرهای دستی، نگارگری، کاریکاتور، فیلمسازی، فیلم کوتاه، پویانمایی، موسیقی، شعر، متن ادبی، داستان کوتاه، ترجمه، ایجاد ارتباط موثر، اطلاعرسانی، برپایی غرفه، کارگاه آموزشی، ... در این راستا استفاده کنند.
داوطلبان باید در زمینه اعلامی خود دارای مهارت و توانایی کافی باشند تا بتوانند ارتباط سازندهای بین فعالیتهای خود و اهداف واحد اهدای عضو برقرار کنند.
روند فعالیت سفیر اهدای عضو
در ابتدا مفاهیم بنیادی مرگ مغزی و فرآیند شناسایی تا اهدای عضو توسط واحد فرهنگی اهدا بهصورت مجازی به داوطلبان آموزش داده میشود تا داوطلبان دانش کافی برای فعالیت در این زمینه را داشته باشند.
اطلاعات مربوط با روند فرآیند اهدای عضو با بهرهمندی از دانش پزشکان متخصص و با تجربه در این زمینه به کاملترین شکل ممکن تهیهشده است.
در گام بعدی، مطالب ارائهشده توسط داوطلبان صحت سنجی میشود تا میزان ارتباط داوطلب با محتوای دریافتی تعیین شود.
در آخر بعد از گروهبندیهایی که بر اساس زمینه فعالیت داوطلبان انجام میگیرد، فعالیت داوطلبان با همراهی سرگروه و نظارت واحد اهدا پیش خواهد رفت.
امید است که دست در دست هم به یاری بیماران نیازمند اهدای عضو که چشم به راه دریافت عضو پیوندی هستند، بشتابیم.
برای فعالیت بهعنوان سفیر اهدای عضو به بخش شرایط همکاری مراجعه کنید.