• تاریخ انتشار : 1397/07/23 - 10:46
  • بازدید : 2355
  • تعداد بازدید : 89
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
فرهنگ سازی کنیم:

در زمان حیات هم می توانید اهدا کننده باشید

برخی افراد در دوره حیاتشان زندگی دیگران را نجات می‌دهند، اما عده‌ای از انسان‌ها پس از مرگشان جان یک تا 8 نفر را نجات می‌دهند و به آنها زندگی دوباره می‌بخشند .

 

آمار‌ها حرف‌های زیادی برای گفتن دارند؛ مثل آمارهایی که می‌گویند در همین لحظه ٢٥ هزار نفر در صف گرفتن عضو انتظار می‌کشند تا جان دوباره بگیرند، یا اینکه هر روز ٧ نفر به دلیل نرسیدن عضو پیوندی، جانشان را از دست می‌دهند. آمارها، اما پیچیده‌تر می‌شوند وقتی اعلام می‌شود تا زمستان سال گذشته، ٣٥٠ هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور زندگی می‌کردند و هر سال هم نزدیک به ١٠٠ هزار نفر دیگر به آمار بیماران مبتلا به سرطان افزوده می‌شود. خیلی‌ها هم به دلیل وخامت حال، قربانی می‌شوند. از زمانی که حرف از اهدای عضو آمد، دل بیماران منتظر، روشن شد. امیدشان افرادی بودند که پس از مرگ، اعضایشان هدیه و به آن‌ها پیوند زده می‌شد.

با اینکه در ایران به دلیل بالا بودن تصادفات، آمار مرگ‌های مغزی بالاست و گفته می‌شود ١٢ هزار نفر در سال اسم‌شان در لیست مرگ مغزی قرار می‌گیرد، اما هنوز خیلی از خانواده‌ها راضی به اهدای عضو نمی‌شوند و در نهایت بیماران زیادی جان می‌دهند. این همه ماجرا نیست، در این میان، خیلی‌ها برای پیشکش کردن عضوی از خودشان، پیشقدم می‌شوند، مثل همه آن ٤میلیون نفری که کارت اهدای عضو دارند، یا ٢,٥ درصدی که خون هدیه می‌دهند، آن‌هایی که دنبال اهدای پلاسما و پلاکت و سلول‌های بنیادی هستند و حتی گاهی فراتر از اینها، تخمک و اسپرم و در بعضی موارد کلیه و بخشی از کبد و ریه شان را هم اهدا می‌کنند.

در مورد اهدای خون بندناف بیشتر بدانید

اهدای خون، پلاکت و پلاسما(فراورده های خونی)

اهدای تخمک

اهدای اسپرم

اهدای سلول‌های بنیادی

 

  • گروه خبری : خبر جدید
  • کد خبر : 68773
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب