• تاریخ انتشار : 1400/08/14 - 09:19
  • بازدید : 230
  • تعداد بازدید : 219
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

قوانین اهدای عضو در کشورهای مختلف

قوانین اهدای عضو هر کشوری متاثر از شرایط فرهنگی و قوانین مدنی آن کشور است...

قوانین اهدای عضو هر کشوری متاثر از شرایط فرهنگی و قوانین مدنی آن کشور است.
با پیشرفت چشمگیر علم و تکنولوژی و گشوده شدن افق‌های روشن در حفظ جان بیماران با انجام پیوند اعضا به بیماران، فهرست انتظار بیماران چشم به راه به‌صورت روزافزونی در حال طولانی‌تر شدن است. این موضوع که زندگی یا مرگ یک بیمار نیازمند، به تصمیم ما در دوران زندگی و آگاهی ما از فرصت‌های انتظار احتمالی پیش رو وابستگی تنگاتنگ دارد، باعث افزایش اهمیت و حساس‌تر شدن افزایش آگاهی جمعی و ضرورت فرهنگ‌سازی در زمینه بخشش بدون چشم‌داشت اعضا از موارد مرگ مغزی در زمان وقوع شده است.
هر فرد با افزایش دانش و آگاهی خود قادر است در موقعیت‌های حساس تصمیمات صحیح‌تری اتخاذ کند که در بحث اهدای عضو این تصمیمات به زندگی یا مرگ حداقل 8 انسان و بدتر شدن شرایط زندگی برای تعداد زیادی از چشم‌انتظاران دریافت بافت(نسوج) مربوط می‌شود که موضوعی بسیار مهم و قابل بررسی است.
 
آگاهی دادن به افراد جامعه بدون شک کمک‌کننده در تصمیم‌گیری سریع و صحیح در مواقع لزوم و  شناساندن پتانسیل‌های کمک به هم نوعان حتی پس از مرگ است. 
پس از انجام پیوندهای موفق در جهان و افزایش نیاز به اعضا و بافت‌های انسانی، هر کشور قانونی در جهت تسهیل دسترسی به عضو و زایل نشدن حقی از بخشندگان عضو و هم‌زمان مبارزه با قاچاق اعضای بدن مکتوب و تصویب کرد که همواره به‌روزرسانی می‌شود. 
 
این قوانین باتوجه به شرایط فرهنگی و قوانین مدنی هر کشور تدوین‌شده که با توجه به تنوع بالای فرهنگی افراد جهان، این قوانین در جزییات تفاوت‌هایی دارند اما اصل حاکم در همه این قوانین و در همه‌ی کشورها به‌صورت ثابت، هدیه تلقی شدن این عمل بزرگ و انسانی است. حفظ کرامت فردی در کنار نجات چند زندگی، از الویت‌ها و مشترکات این قوانین در سرتاسر جهان است.
 
این تفاوت‌ها دستمایه بررسی قوانین کشورهای دیگر جهان در زمینه رضایت به اهدای عضو قرار گرفته و به امید آن‌که با انتشار آن در نشریه‌های مرتبط با اهدای عضو در آینده نزدیک و انعکاس در شبکه‌های اجتماعی و سایت اهدا به نشانی www.EHDA.ir، تا حدی به افزایش آگاهی و دانش افراد علاقه‌مند و دلسوز کشورمان کمک کند و همچنین پاسخگوی سوالات متعدد آن‌ها دراین زمینه باشد، تا با کمک هم به نجات جان انسان‌ها سرعت بیشتری بخشیده باشیم.
 
مبنای انتخاب کشورها برای بررسی قوانین اهدای عضو در آن‌ها، آمار سالانه آن‌ها در اهدا و پیوند است که بیانگر میزان موفقیت این کشورها در زمینه فرهنگ‌سازی اهدای عضو است.
 
  • تهیه و تنظیم:
دکتر شاگین شهریاری
پژوهشگر مرکز تحقیقات پیوند ریه پژوهشکده سل و بیماری‌های ریوی دکتر مسیح دانشوری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران
  • گروه خبری : گروه های مطالب,خبر جدید,قوانین اهدای عضو در جهان
  • کد خبر : 109673
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب