• تاریخ انتشار : 1401/10/30 - 16:42
  • بازدید : 88
  • تعداد بازدید : 88
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اهدای عضو در لنز دوربین سلامت

می‌توانید پوشش خبری سمینار "فرآیند اهدای عضو از دهندگان مرگ مغزی" را از دوربین سلامت سیما تماشا کنید...

به گزارش شورای فرهنگی واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، سمینار "فرآیند اهدای عضو از دهندگان مرگ مغزی" با هدف افزایش کیفیت و کمیت ارگان‌های اهدایی از موارد مرگ مغزی در روز دوشنبه ۲۶م دی‌ماه ۱۴۰۱ در سالن امیرکبیر بیمارستان دکتر مسیح دانشوری برگزار شد؛ دوربین سلامت سیما به پوشش خبری این سمینار پرداخته است.

در ویدئوی فوق با دکتر فریبا قربانی قائم مقام، دکتر احسان علی بیگی مدیرفرهنگی و توسعه ارتباطات، مهدیه حضرتی مسئول آموزش و شناسایی، دکتر سیاوش مهدی‌قلی‌زاده واحد بازرس فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر بابک افشار متخصص مغز و اعصاب و شیرین اسماعیلی مدیر پرستاری بیمارستان دکتر مسیح دانشوری و یکی از افراد گیرنده‌ی عضو پیوندی به مصاحبه پرداخته شده است.

مهدیه حضرتی، اهمیت و ضرورت شناسایی افراد مشکوک به مرگ مغزی را عنوان می‌کند و به بیان این مسئله می‌پردازد که در ایران با وجود آمار بالای مرگ مغزی به دلیل نقصی که در شناسایی موارد مرگ مغزی وجود دارد، بسیاری از موارد مرگ مغزی یا شناسایی نمی‌شوند یا زمانی شناسایی می‌شوند که ارگان‌ها را از دست داده‌ایم.

فریبا قربانی در ادامه‌ی صحبت‌های مهدیه حضرتی بیان می‌کند: باتوجه به اینکه فقط حدود ۵ درصد از مرگ‌هایی که در بیمارستان‌ها رخ می‌دهد مرگ مغزی هستند، هر مرگی فرصت و شرایط اهدای عضو را ندارد و جان آفرینی فرصتی ویژه است برای ۵ درصد از جامعه که بعد از مرگ شان زندگی بیافرینند.

فرد گیرنده‌ی عضو نیز به نقش پررنگ "ایثار" در فرایند جان آفرینی اشاره می‌کند و عنوان می‌کند، اهدای عضو در حکم زندگی دوباره می‌باشد و گیرنده‌های عضو از افرادی که جان آفرینی انجام می‌دهند و خانواده‌های ایثارگرشان کمال تشکر را دارند.

و در پایان با صحبت احسان علی بیگی گزارش‌مان را به اتمام می‌رسانیم:
" برای نجات جان بیماران لحظه‌ها ارزش فوق العاده مهمی دارند، چرا؟
زیرا در همین زمان و همین لحظه ۳۰هزار نفر در لیست انتظار پیوند عضو قرار دارند، روزانه ۷ تا۱۰ نفر به‌خاطر نرسیدن عضو پیوندی فوت می‌شوند و هر عمل پیوند نیز فارغ از موفقیت آمیز یا عدم موفقیت آمیز بودنش بین ۱۲ الی ۱۳ ساعت زمان می‌برد. "

برای مشاهده‌ی ادامه‌ی گزارش دوربین سلامت و کسب اطلاعات بیشتر وارد لینک زیر شوید:

https://telewebion.com/episode/0x541d6c5

  • گروه خبری : خبر جدید
  • کد خبر : 125726
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب