سه عضو از اعضای بدن سرگرد محمد الهی راد از کارکنان نیروی زمینی ارتش به بیماران نیازمند زندگی دوباره بخشید.
با رضایت خانواده مرحوم سرگرد "محمد الهی راد" امروز یکشنبه (۲۸ خردادماه ۱۴۰۲) کبد، کلیهها و قرنیههای وی در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری به بیماران نیازمند اهدا شد.
به گزارش شورای فرهنگی واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیمارستان دکتر مسیح دانشوری دکتر فریبا قربانی قائم مقام واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه از اهدای عضو جان آفرینی دیگر در واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی واقع در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در تاریخ 28 خرداد ماه 1402 که به دلیل حمله قلبی، کاهش سطح هوشیاری و درنهایت تشخیص مرگ مغزی به سه بیمار نیازمند زندگی دوباره بخشید و با اهدای قرنیههای روشنایی دوباره به بیماران نیازمند بخشید، خبر داد.
وی ادامه داد: پس از معرفی این مورد و مراجعه هماهنگ کننده پیوند اعضا برای بررسی شرایط، با خانواده بزرگوار فرد صحبت و رضایت آنها کسب شد. یا این تصمیم زندگی دوباره ای به چندین بیمار در لیست انتظار پیوند اعضا بخشیده شد.
دکتر احسان علی بیگی مدیر فرهنگی واحد فراهم آوری اعضای دانشگاه در این خصوص اظهار کرد:
جان آفرین الهی راد متولد 1356 که به دلیل سابقه مشکلات قلبی دچار ایست قلبی و به دنبال آن به بیمارستان شهید دکتر چمران منتقل شده بود، پس از انجام احیای قلبی و ریوی و با سطح هوشیاری پایین به ICU بیمارستان منتقل میشود. این بیمار با توجه به کاهش سطح هوشیاری به واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی معرفی شد.
وی افزود: با مراجعه پزشک هماهنگکننده جناب آقای محباله نادری و انجام معاینات بالینی و پاراکلینیکی تشخیص مرگ مغزی داده شده و جهت تایید مرگ مغزی جان آفرین الهی راد به واحد فراهم آوری منتقل شد. با انجام معاینات توسط چهار متخصص ذیصلاح و نهایتا پزشک قانونی مستقر مرگ ایشان تایید و در تاریخ 28 خردادماه با رضایت اولیای دم کبد، کلیهها و قرنیههای ایشان اهدا شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اهدای عضو از موارد مرگ مغزی فرآیندی است که با رضایت اولیای دم، اعضای بدن فرد مرگ مغزی شده به بیماران نیازمند لیست انتظار بخشیده میشود، تصریح کرد: این بخشندگی یکی از پراهمیتترین و مهمترین موضوعاتی است که ارتباط مستقیم با جان انسانها دارد و زندگی دوباره به افراد میبخشد. در اهدای عضو گاهی زمان حرف اول را میزند و از دست ندادن ثانیهها نیز مهم و تأثیرگذار شناخته میشود تا حدی که لزوم فرهنگسازی و ایجاد زمینههای لازم برای همکاری خانوادهها امری حیاتی به شمار میرود.
دکتر علی بیگی تصریح کرد: فرهنگسازی که میتواند امید به بقا و رشد را حتی بعد از مرگ زنده نگهداشته بهطوریکه افراد با رضایت خود برای اهدای اعضایشان بعد از مرگ تصمیم بگیرند. اینجاست که کار اصلی فرهنگسازی در خصوص مرگ مغزی با اهدای عضو و جلوگیری از دفن اعضای حیاتبخش مشخص میشود.
وی در پایان بیان کرد: یکی از اقدامات مهم برای پیاده سازی فرهنگ اهدای عضو در کشور ثبتنام برای دریافت کارت اهدای عضو میباشد که برای این کار باید با مراحل ورود به سایت اهدا به نشانی www.ehda.ir و نحوه دریافت کارت اهدای عضو آشنایی داشته باشند تا فرهنگ اهدا عضو در بین جامعه رواج پیدا کند.