نخستین جلسه دوره آموزشی هماهنگکننده پیوند اعضا
به همت واحد فراهم آوری بیمارستان دکترمسیح دانشوری، نخستین دورهی آموزشی مربوط به هماهنگ کنندگان پیوند اعضا برگزار شد...
به همت واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی بیمارستان دکترمسیح دانشوری، نخستین دورهی آموزشی مربوط به هماهنگ کنندگان پیوند اعضا (کوردیناتورها)، به منظور آموزش تعدادی پزشک عمومی، دانشجوی پزشکی و پرستار جهت فعالیت در زمینهی شناسایی، رضایتگیری، انتقال و مراقبت از موارد متوفی مرگ مغزی برگزار شد.
این جلسه بیستم خردادماه با حضور ۲۵ نفر از متقاضیان ورود به دوره هماهنگکنندگان پیوند اعضا و آشنایی با مبانی مربوط به مرگ مغزی و فرآیند فراهمآوری اعضای در سالن درس استاد بهادری، واقع در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر فریبا قربانی قائم مقام واحد فراهم آوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص اهداف برگزاری دوره و وظایف یک هماهنگ کننده اهدای عضو صحبت کردند. وی در خصوص اهمیت جایگاه کوردیناتور در بین پزشکان و پرستاران به این واقعیت اشاره کردند که یک هماهنگکننده پیوند با ابعاد مختلف علمی، حقوقی، اجتماعی، مذهبی و اخلاقی اهدا از مرگ مغزی آشنا می شود و ضمن ارتباط با تمام بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه، فرصت مناسبی برای توانمند شدن در این عرصه را پیدا میکند.
در ادامه این جلسه مراحل کامل و فرآیند فراهم آوری اعضا از مرحله شناسایی مورد مشکوک به مرگ مغزی از شناسایی، تایید تا اهدا توسط دکتر احسان علی بیگی مدیر فرهنگی واحد فراهم آوری تشریح شد.
همچنین دکتر صدرا منتظری یکی از هماهنگ کنندگان پیوند عضو بیمارستان، در خصوص مبانی تشخیص مرگ مغزی و معاینات مربوط به آن توضیحات مفصلی را ارائه دادند.
در این دوره آموزشی متقاضیان با کلیات پیوند اعضا آشنا شدند و در خصوص انتخاب مورد مرگ مغزی مناسب برای اهدای عضو نیز اطلاعات جامعی توسط دکتر نادری ارائه شد.
در پایان جلسه به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد و ادامه این دوره آموزشی به روز یکشنبه ۲۳ خرداد جهت ارائه ادامه مطالب آموزشی موکول گردید.
شایان ذکر است در انتهای این دوره آموزشی که در تاریخ ۳۰ خردادماه در واحد فراهم آوری اعضای پیوندی برگزار خواهد شد از متقاضیانی که در طول دوره آموزش های لازم را دیده اند، آزمون پایانی گرفته میشود که در صورت موفقیت وارد مرحله آموزش عملی خواهند شد.