بررسی نقاط قوت و ضعف فرآیند اهدا از دیدگاه هماهنگکننده
از مهمترین نقاط ضعف در زمینه اهدای عضو میتوان به عدم آگاهی نسبت به علم نوین و معاصر اهدا و پیوند در کشور اشاره کرد....
از مهمترین نقاط ضعف در زمینه اهدای عضو میتوان به عدم آگاهی نسبت به علم نوین و معاصر اهدا و پیوند در کشور اشاره کرد. منشاء این عدم آگاهی در خانوادههای اهداکننده که آینهای از جامعه هستند را میتوان به نقش رسانههای اجتماعی ربط داد. رسانههایی که با انتشار اطلاعات نادرست در جامعه، خانوادههای موارد مرگ مغزی را در تصمیمگیری صحیح و بهموقع دچار تردید میکنند.
اما عدم آگاهی در جامعه کادر درمان بیمارستانهای مبدا که موارد مشکوک به مرگ مغزی در آنجا شناسایی میشود، شامل موارد مختلفی است که از جمله آنها میتوان به عدم همکاری مناسب در فرآیند شناسایی، تشخیص، حفظ و نگهداری موارد و گاها توضیح نامناسب و اشتباه روند صحیح و قانونی اهدای عضو اشاره کرد. در صورتی که کادر درمان آشنایی کامل با صحنه ی اهدای عضو داشته باشد، شاهد همافزایی مطلوبی از سمت کارکنان بیمارستانهای مبدا خواهیم بود.
نگاه زیرساختی به نقاط ضعف موجود نیز مانند تعداد مراکز جراحی محدود در سطح کشور و کمبود ظرفیتهای شناسایی، حفظ و نگهداری، تشخیص، تایید و انتقال تمام موارد مشکوک به مرگ مغزی در سطح کشور منجر به حضور بیماران بسیار زیادی در لیست انتظار میشود که با توجه به شرایط خاصی که دارند از نظر روحی شرایط مطلوبی را برایشان رقم نخواهد زد.
در واقع قابل توجهترین نقطه قوت و هدف نهایی صحنهی اهدای عضو در دنیا کاهش بیماران در انتظار دریافت عضو پیوندی بوده و امید است با همکاری کادر درمان، فرهنگسازی مناسب در سطح جامعه و آموزشهای تخصصی هماهنگکنندگان پیوند اعضا شاهد رسیدن به این هدف خداپسندانه و بشردوستانه باشیم.