بالین و آزمایشگاه در کنار هم در خدمت پیوند اعضا
روز 30 فروردین گرامیداشت دانشمند فرزانه ایرانی، سید اسماعیل جرجانی بنیانگذار و پدر علوم آزمایشگاهی به عنوان روز آزمایشگاه و علوم آزمایشگاهی تعیین شده است تا بهانه ای باشد که از زحمات و تلاش های مردان و زنان سپیدپوش عرصه ی سلامت تقدیر و تشکر شود. سید اسماعیل جرجانی، طبیب و دانشمند برجسته ایرانی، در قرن پنجم هجری قمری میزیست. او به عنوان پدر علوم آزمایشگاهی در ایران شناخته میشود و کتاب ارزشمند ذخیره خوارزمشاهی را در زمینه علم پزشکی تألیف کرده است. جرجانی در این کتاب، به اهمیت معاینات فیزیکی، تشخیص بیماریها از طریق مشاهده علائم و نشانهها، و استفاده از روشهای آزمایشگاهی برای تشخیص و درمان بیماریها تأکید کرده است.
بدون شک علوم آزمایشگاهی نقش کلیدی در اهدای عضو از موارد مرگ مغزی و به ثمر نشستن پیوند اعضای حیاتی دارد. در این خصوص از بررسی های اولیه دهنده عضو قبل از اهدا گرفته تا پیوند عضو و مراقبت از بیمار پیوند شده، در همگی موارد آزمایشگاه و بالین بیمار، شانه به شانه هم پیش رفته اند.
در طی سال ها فعالیت در زمینه اهدای اعضای پیوندی، متخصصان و همکاران حوزه علوم آزمایشگاهی با تشخیص دقیق و به موقع- به عنوان یکی از ارکان های اصلی بهداشت و درمان- نقش بسیار مهمی در واحد فراهم آوری اعضا و بافت پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ایفا کرده اند.
بخش های مختلف آزمایشگاهی و پاتولوژی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری و همکاران آزمایشگاه قلهک همواره یاری رسان واحد پیوند اعضا بوده اند و در شرایطی که نیاز به بررسی اورژانسی نمونه بافتی یا سرولوژی اعلام شده است، همواره همکاری عالی با این واحد داشته اند که از همگی تقدیر و تشکر می گردد.