ثبت بیشترین آمار پیوند کلیه طی هفت سال اخیر
دکتر ناصر سیمفروش عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در نشست خبری روز ملی اهدای عضوبا اشاره به اینکه اهدا و کمبود عضو چالشی جهانی است
_crop.jpg)
دکتر ناصر سیمفروش عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در نشست خبری روز ملی اهدای عضوبا اشاره به اینکه اهدا و کمبود عضو چالشی جهانی است اظهار کرد: مشخصا در مورد اهدای کلیه این مسئله به بحران تبدیل شده تاجایی که در آمریکا هر 12 دقیقه یک نفر در لیست انتظار پیوند کلیه جان خود را از دست میدهد.
مشاور عالی وزیر بهداشت در توضیح این موضوع که چرا بهترین راه درمان نارسایی کلیه، پیوند است بیان کرد: پیوند کلیه هم از لحاظ بالابردن کیفیت زندگی و هم به دلایل اقتصادی بر دیالیز ارجحیت دارد.
رئیس انجمن پیوند کلیه ایران گفت: ایران در زمینه پیوند کلیه با اختلاف زیاد در غرب آسیا و خاورمیانه رتبه اول را دارد و در زمینه اهدای عضو نیز پیشتاز است.
دکتر سیمفروش با تاکید بر اینکه میزان امید به زندگی پیوند کلیه در مقایسه با دیالیز به مراتب بیشتر است خاطرنشان کرد: اگر فردی مبتلا به نارسایی کلیه باشد میزان امید به زندگی و موفقیت جراحی پس از دریافت عضو از اهدا کننده زنده 93 درصد و از اهدا کننده دچار مرگ مغزی 83 درصد است و این عدد در دیالیز خونی به 42 درصد کاهش مییابد.
وی با اشاره به اهمیت پیوند عضو در مبتلایان به نارسایی کلیه، از پوشش بیمهای دولتی به اهداکنندگان عضو خبر داد.
عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این که پس از فتوای تاریخی امام خمینی(ره) پیوند مرگ مغزی به شکل قابل توجهی در کشور افزایش داشت ادامه داد: با سازوکارهای دولت و اختصاص هدیهای تحت عنوان هدیه ایثار و همچنین افزایش 40 برابری این هدیه، امید داریم میزان اهدا و انجام پیوند زنده در ایران بیشتر شود.
دکتر سیمفروش ادامه داد: افراد زندهای که با هر انگیزهای کلیه اهدا میکنند قهرمانان ملی هستند، این افراد با ایثار خود به انسانها جان دوباره میبخشند.
ایران، رتبه اول منطقه در پیوند مرگ مغزی
استاد تمام دانشگاه با اشاره به اینکه بیشترین موارد پیوند کلیه در هفت سال اخیر در کشور ثبت شده ادامه داد: ایران با ثبت 50 درصد پیوند در مرگهای مغزی و 50 درصد توسط اهداکنندگان رکورد دار است به این شکل که در در پیوند مرگ مغزی در منطقه رتبه اول و در پیوند زنده بعد از ترکیه رتبه دوم از آن ایران است.
وی پیوند کلیه را عمل جراحی پیچدهای برای تیم پزشکی توصیف کرد و توجه بیش از پیش سیاستگذاران و متولیان به این حوزه را خواستار شد و گفت: تعرفههای اندک موجب شده جراحان اقبال کمتری به انجام پیوند عمل پیوند کلیه داشته باشند، جراحی پیوند کلیه مسئلهای مهم و استراتژیک است که باید بیشتر مورد توجه باشد.
به گفته دکتر سیمفروش ایران اولین مطالعه کارآزمایی بالینی لاپاراسکوپی در اهدا کنندگان زنده را انجام داد، نتیجه این مطالعه کاهش عوارض و مشکلات ناشی از پیوند برای اهدا کننده و نتیجه مشابه برای گیرنده عضو است.
عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا کیفیت زندگی و طول عمر اهدا کنندگان کلیه با سایر افراد جامعه متفاوت است یا خیر توضیح داد: متوسط عمر اهدا کنندگان هیچ تفاوتی با عمر معمول سایر افراد جامعه ندارد حتی در بیشتر موارد بالاتر از نرم است، این افراد از بین سالمترین افرادی که بیماری زمینهای و ژنتیکی ندارند انتخاب میشوند، این آمار زمانی محسوستر است که بدانید خطر جراحی پیوند بسیار اندک است تا جایی که در شش هزار پیوند انجام شده، حتی یک مورد مرگ و میر حین پیوند ثبت نشده است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در خاتمه به قوانین و مصوبات قانونی در پیوند اعضا در کشور اشاره کرد و گفت: طبق این قانون با ممنوع شدن جراحی پیوند اعضا به اتباع غیرایرانی با هدف پیشگیری از تخلفات و سودجویی ها در این زمینه، ایران در زمره برترین کشورها دردنیا قرار گرفته است.