• تاریخ انتشار : 1401/09/30 - 19:24
  • بازدید : 96
  • تعداد بازدید : 92
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

حضور واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نمایشگاه "دستاوردهای پژوهشی و فناوری"

در گفت‌وگویی با مهندس سیده فاطمه حسینی به اتفاقات پیرامون این برنامه پرداخته شد...

حضور واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نمایشگاه "دستاوردهای پژوهشی و فناوری" که هم‌زمان با هفته پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.

در گفت‌وگویی با مهندس سیده فاطمه حسینی سرگروه پیام و پیگیری غرفه‌های تهران و شهرستان، به اتفاقات پیرامون این برنامه پرداخته شد که در ادامه می‌خوانیم:

  • در ابتدای گفتگو، از خانم  مهندس حسینی درخواست کردیم تا خودشان را معرفی کنند و در مورد اینکه چرا این غرفه برگزار شده است، صحبت کنند.

من سیده فاطمه حسینی فوق لیسانس مهندسی صنایع هستم و چندین سال است که با واحد فراهم آوری اعضای پیوندی همکاری دارم. غرفه اهدای عضو و پتانسیل‌های پژوهشی، به مناسبت هفته پژوهش و فناوری سال 1401 به مدت چهار روز از ۱۹ الی ۲۲ آذرماه برپا شد و تلاش کردیم قشر فرهیخته دانشگاهی را با مقوله اهدای عضو و مرگ مغزی آشنا کنیم.

  • خانم مهندس حسینی برای ما از برگزاری غرفه بیشتر بگویید. چطور برپا شده غرفه‌ها؟ توسط چه کسی؟ با چه هدفی؟ چه مکانی؟

بر اساس تفاهم‌نامه منعقدشده فی‌مابین دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه پژوهش، از واحد دعوت شد که در دو بخش پژوهش و فرهنگی در این نمایشگاه حضور داشته باشد.

معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات، نمایشگاهی تحت عنوان "دستاوردهای پژوهشی و فناوری" برگزار کرده و از گروه‌های مختلف دعوت شد که دستاوردهای پژوهشی و یا فناوری خود را در این نمایشگاه ارائه دهند. این نمایشگاه‌ در ساختمان ابن‌سینا دانشگاه با حضور ۳۵ غرفه از شرکت‌های مختلف دایر و  کارگاه‌ها، نشست‌ها و سخنرانی در زمینه‌های مختلف برگزار شد.

در غرفه واحد فراهم آوری علاوه بر ارائه ظرفیت‌های پژوهشی، ثبت‌نام و صدور کارت اهدای عضو، پیگیری کارت‌های ثبت نامی، توزیع بروشورهای آموزشی، پاسخگویی به سوالات و ابهامات موجود در مورد مفاهیم مرگ مغزی و اهدای عضو به مخاطبین ارائه شد.

  • پیوند عضو چه ارتباطی با هفته‌ی پژوهش و درکل پژوهش داره؟

هم‌زمان با دعوت از واحد برای حضور در این نمایشگاه و معرفی ظرفیت‌های گسترده پژوهشی که دانشگاه علوم پزشکی یکی از قطب‌های فعال در حوزه پژوهشی اهدا و پیوند است، با حضور غرفه ثبت‌نام و صدور کارت اهدای عضو هم موافقت شد تا از این موقعیت و ظرفیت برای آشنایی بیشتر دانشجویان و بازدیدکنندگان با اهدای عضو و مفاهیم مرتبط با آن استفاده کرد.

  • مهندس حسینی عزیز، آیا اهدافی که از برگزاری غرفه‌ها داشتین محقق شده؟

بله، از آنجایی که موضوع اهدای عضو اهدای زندگی یکی از مفاهیم اصیل هم‌نوع‌دوستی به شمار می‌آید، همواره مورد توجه مردم عزیز کشورمان بوده و در این غرفه نیز با استقبال بسیار خوبی از سوی دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه مواجه شدیم و بازخورد خیلی خوبی گرفتیم.

  • چه اهدافی داشتین که محقق شده؟

هدف ما از حضور در هر مجموعه و برنامه‌ها ‌آشنایی مردم با مباحث مربوط به اهدای عضو و مرگ مغزی هست و خب حضور در جمع دانشجویان و اساتید و پاسخگویی به ابهاماتشان و آشنایی عزیزان با اهدای عضو کمک شایانی به فرهنگ‌سازی در این زمینه میکنه.

  • استقبال دانشجویان چطور بود؟ کارکنان و اساتید هم استقبال کرد؟ مسئولان دانشگاه چطور؟

در این غرفه بیش از ۲۰۰ نفر ثبت‌نام کردند هم اساتید بزرگوار و هم دانشجویان عزیز

ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات دکتر جمشید صباغ‌زاده و همراهانشان در غرفه واحد حضور پیدا کردند و حمایت خودشون رو از فرهنگ اهدای عضو اعلام کردند.

جا داره از زحمات، همراهی و حمایت‌های آقای دکتر سید بابک مظفری معاون پژوهشی دانشگاه نیز تشکر و قدردانی کنم.

  • چه سوالاتی پرسیده شد؟ از ابهامات دانشجویان بگید و پاسخ‌هایی که داده شده.

روند ثبت‌نام به چه صورت هست؟ / اهدای عضو چیست و چرا اهمیت دارد؟ / تعریف مرگ مغزی و تفاوت اون با حالت‌های مشابهی مانند کما؟ / فرآیند اهدای عضو به چه صورتی هست؟ / اهدای عضو از نظر شرعی مورد تایید هست یا خیر؟ / چه اعضا و بافت‌هایی قابلیت اهدا دارد؟ / آیا مرگ مغزی و یا ثبت‌نام کارت اهدا محدودیت سنی دارد؟ / آیا داشتن کارت اهدا وجاهت قانونی دارد؟ و ...

  • ممکنه بخش‌ها و فعالیت‌های پژوهشی واحد فراهم آوری عضو رو هم نام ببرید.

در این واحد فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی از جمله طراحی پروژه‌های تحقیقاتی، نگارش مقاله، تألیف کتاب، ترجمه کتاب، طراحی و نگارش برشورهای آموزشی و همکاری با مراکز تحقیقاتی دیگر و ... انجام می‌گیرد.

همچنین واحد دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی ازجمله نرم‌افزارهای مختلفی مانند mendeley، EndNote، اصول مقاله‌نویسی، کارگاه ایده تا اختراع، روش‌های جستجو، تولید محتوا و ... برگزار می‌کند.

در این نمایشگاه در مورد فرصت‌ها و ظرفیت‌های واحد، اختراعات و افتخارات ثبت شده، مقالات منتشر شده واحد در حوزه پژوهشی معرفی شد همچنین کارگاه Scientific writingبا محوریت خطاهای پرتکرار در نگارش مقالات علمی توسط واحد در برنامه برگزار شد که با استقبال بسیار خوبی همراه بود.

جا داره از تمام مسئولین برگزاری نمایشگاه در واحد علوم و تحقیقات؛ آقای دکتر مجتبی مخبر دزفولی و خانم دکتر فریبا قربانی، رئیس و قائم مقام واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی، استاد خادم مدیرعامل موسسه آوای شهیر،؛ آقای دکتر احسان علی بیگی مدیر فرهنگی و توسعه ارتباطات واحد، آقای یزدان عبدالمحمدی مدیر تحقیقات و فناوری واحد، خانم مهدیه حضرتی، خانم غزاله باباخانی و همچنین سفیر زندگی خانم المیرا خدادادیان برای هماهنگی‌های انجام شده قدردانی کنم.

  • شما به سفیران اهدای عضو اشاره کردید، بیشتر توضیح می‌دید که منظورتان چه افرادی هست؟

به‌دلیل اینکه انجام امر مهم فرهنگ‌سازی در زمینه اهدای عضو در این طرح نمی‌توانست با کارکنان اندک واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری به‌تنهایی صورت پذیرد، سعی شد تا با بهره‌مندی از نیروهای داوطلب مردمی، گام بزرگی در راستای فرهنگ‌سازی اهدای عضو برداشته شود. طرح سفیران در سال 1384 راه‌اندازی شده و هم اکنون این طرح  تحت نظر مدیریت فرهنگی و توسعه ارتباطات در حال فعالیت است.

سفیران اهدای عضو، نیروهای داوطلب مردمی هستند که در راستای همکاری و همدلی با بیماران نیازمند عضو پیوندی تلاش می‌کنند تا با مهارت‌ها و توانایی‌هایی که در ارتقای فرهنگ ایثار و بخشش دارند، مفهوم "اهدای عضو اهدای زندگی" را هر چه بیشتر در بطن جامعه نهادینه کنند.

هم‌اکنون واحد فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با حدود 150 سفیر در اقصی نقاط کشور با تخصص‌های گوناگون در زمینه‌های مختلف به امر فرهنگ‌سازی در این زمینه می‌پردازند.

 

  • تهیه و تنظیم: مهسا ترابی خبرنگار شورای فرهنگی واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری
  • گروه خبری : خبر جدید
  • کد خبر : 125737
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب