• تاریخ انتشار : 1401/08/25 - 17:25
  • بازدید : 54
  • تعداد بازدید : 54
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مثل خون در رگ‌های اهدای عضو

برگزاری جلسه‌ی هم‌اندیشی واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بخش‌های بیمارستان لقمان در جهت ارزیابی عملکرد بیمارستان لقمان و هم‌اندیشی جهت ارتقا عملکرد بیمارستان لقمان برای فراهم آوری اعضا

به گزارش شورای فرهنگی واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در روز ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱ طی ساعات ۹ الی ۱۱صبح در سالن کنفرانس بیمارستان لقمان حکیم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به‌منظور بررسی و ارتقا شناسایی موارد مرگ مغزی و افزایش تعداد اعضای پیوندی اهداکننده‌ها برگزار شد. در این جلسه اساتید و کادر درمان از تمامی بخش‌های بیمارستان از جمله جراحی، بیهوشی، نورولوژی، اورژانس، icuو... حضور داشتند.

این جلسه به همت واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی و با همکاری معاونت درمان و بیمارستان لقمان برگزار و دکتر حاج اسماعیلی مسئول فنی بیمارستان لقمان ریاست جلسه را بر عهده داشتند.

از جمله افراد حاضر در این مراسم می‌توان به دکتر فریبا قربانی قائم‌مقام، دکتر سید کیهان هادی صادق مسئول هماهنگ‌کنندگان پیوند اعضا، دکتر احسان علی بیگی مدیر فرهنگی و توسعه ارتباطات، مهدیه حضرتی مسئول تیم شناسایی و آموزش، یزدان عبدالمحمدی مدیر تحقیقات و فناوری اشاره کرد که از طرف واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی حضور داشتند و اساتید عزیز پیشکسوت بیمارستان لقمان حکیم از جمله؛ استاد قره گزلی پیشکسوت بیمارستان به‌عنوان رئیس بخش نورولوژی، استاد مختاری و زنگی از بخش icu، آقای دکتر صبوری زاده بخش اورژانس، رزیدنت‌های بخش‌های مختلف، خانم قیومی از دفتر پرستاری و سرپرستاران اشاره کرد.

در آغاز بهتر است چشم‌اندازی به سابقه‌ی همکاری بیمارستان لقمان با واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی داشته باشیم: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قلب تپنده‌ی اهدای عضو در ایران است بر طبق آمار ۹۲۵  اهدای عضو در سال ۲۰۲۱ در ایران صورت گرفته است که تعداد ۱۰۷ مورد آن در واحد فراهم آوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بوده است، همچنین این دانشگاه در زمینه‌های پژوهشی، آموزشی و فرهنگی با مضمون اهدای عضو نیز دستاوردهای شایان ذکری دارد. بیمارستان لقمان از جمله بیمارستان‌های زیرمجموعه‌ی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است که یکی از مهم‌ترین زیرمجموعه‌های این دانشگاه به‌منظور شناسایی موارد مرگ مغزی است و به نوعی مثالی از خون در رگ اهدای عضو ایران است.

دکتر قربانی با این مضمون جلسه را شروع کردند: فراهم آوری اعضای پیوندی از بخش‌های مهم فرایند اهدای عضو است که بر عهده‌ی کادر درمان و بیمارستان است و با افزایش توانمندی افراد و سازمان این مهم قابل ارتقا است. به‌بیان‌دیگر علاوه بر وجود موارد مرگ مغزی در جامعه، شناسایی این موارد و اقدام به‌موقع در جهت پیوند اعضا بسیار مهم است زمان زندگی است» و از طرفی در مورد بعضی اعضا از جمله کبد مراقبت‌های پرستاری از مورد مرگ مغزی و ساکشن به‌موقع و مناسب برای جلوگیری از دست دادن عضو و افزایش احتمال پیوند بسیار حیاتی است.
در ادامه دکتر قربانی اشاره کردند در مواردی که احتیاج به بازاندیشی است، به کمک خداوند منان و با همکاری دوجانبه واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی و کادر بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه در جهت تغییر، انشا الله به نتایج مطلوبی خواهیم رسید.

در خبرهای بعدی به جزئیات این رویداد خواهیم پرداخت.

 

  • تنظیم خبر: مهسا ترابی سرگروه خبر شورای فرهنگی واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری
  • گروه خبری : خبر جدید
  • کد خبر : 122852
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب