• تاریخ انتشار : 1397/06/03 - 09:05
  • بازدید : 3237
  • تعداد بازدید : 75
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
ریاست واحد فراهم آوری و معاون واحد در برنامه گفتگوی 18:30

مرگ مغزی با کمای عمیق فرق دارد

مرگ مغزی اساسا همان مرگ است و هیچ فرقی با مرگ حتمی ندارد

 

دکتر مظاهری معاون هماهنگی تیم پیوند اعضای بیمارستان مسیح دانشوری در برنامه گفتگوی 18:30 شبکه خبر افزود: فردی که دچار مرگ مغزی شده با کمک دستگاه ها و فناوری پزشکی مدت زمان محدودی حفظ می شود که این مدت بسیار محدود است و زمان طلایی حدود 24 ساعت تا 48 ساعت است برای اهدای عضو و هر لحظه ممکن است اعضای بدن متوفی مغزی دچار مشکل شود مثلا قلب او از تپش بازایستد و دچار سکته شود.

 

معاون هماهنگی تیم پیوند اعضای بیمارستان مسیح دانشوری گفت: هر مرگ مغزی می تواند تا 8 نفر را از مرگ و 50 نفر را از معلولیت نجات دهد.

 

دکتر مظاهری گفت: در مواجهه با فرد دچار مرگ مغزی شده و خانواده داغدار او نباید با دید منفعت طلبانه برخورد کرد بلکه باید رفتاری انسانی و محبت آمیز داشت و شرایط خانواده ای را که عزیزش را از دست داده درک کرد، بعد باید کوشید خانواده را به آرامی آماده پذیرش اهدای عضو کرد که این ممکن است از چند ساعت تا چند روز طول بکشد.

 

دکتر فرحناز صادق بیگی رئیس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه شهید بهشتی نیز با اشاره به عمر 14 ساله اهدای عضو در ایران گفت:  با وجود عمر کوتاه اهدای عضو در ایران در مقایسه با کشورهای دیگر پیشرفت های خیلی خوبی داشته ایم و همواره سیر صعودی داشته ایم چنانکه سال گذشته 1000 مورد اهدای عضو داشتیم.

 

رئیس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه شهید بهشتی  با بیان این که مرگ مغزی با کمای عمیق کاملا فرق دارد گفت: مرگ مغزی برای مردم ناشناخته است در حالی که سکته قلبی و مرگ قلبی را همه می شناسند و یکی از دلایلی که خانواده ها مرگ عزیزشان را نمی پذیرند همین است.

 

 

دکتر صادق بیگی با بیان اینکه در مرگ مغزی کل مغز دچار مرگ می شود افزود: فقط یک درصد مرگ ها بر اثر مرگ مغزی اتفاق می افتد در حالی که بیش از 40 درصد مرگ ها ناشی از مرگ قلبی و سکته قلبی است.

 

رئیس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه شهید بهشتی  گفت: راه تشخیص مرگ مغزی بسیار دشوار است و برای عموم ممکن نیست بلکه از طریق معاینات تخصصی و آزمایش های تخصصی در محیط تخصصی ممکن است و اینکار هم با وسواس و بسیار با دقت و توسط متخصصان دوره دیده انجام می شود

 

دکتر صادق بیگی گفت: ساختار مغز تماما سلول های عصبی است برای همین ترمیم ناپذیر است و وقتی سلول های مغز تماما می میرند برگشت ناپذیر است.

 

رئیس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه شهید بهشتی افزود: چرخه تایید مرگ مغزی بسیار حساس و سختگیرانه است چنان که بعد از تشخیص اولیه مرگ مغزی و پذیرش خانواده، جسم فرد دچار مرگ مغزی شده به بیمارستان اهدای عضو منتقل می شود،  تازه آنجا باز با معاینات تخصصی مرگ مغزی بررسی و تایید می شود یا نمی شود، در صورت تایید، باز 5 پزشک متخصص مورد اعتماد همه مراحل و موارد را بار دیگر بررسی می کنند و خودشان هم بیمار را معاینه می کنند که در صورت تایید آن 5 پزشک آنوقت وارد مرحله اهدای عضو می شویم.

 

 

  • گروه خبری : خبر جدید
  • کد خبر : 66197
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب