مورنینگ بیمارستان مفید میزبان تیم فراهم آوری اعضای پیوندی
مورنینگ بیمارستان مفید میزبان تیم فراهم آوری اعضای پیوندی
در بیمارستان کودکان مفید، جلسهای با حضور همکاران واحد فراهم آوری اعضای پیوندی برگزار شد. این نشست باهدف بررسی موارد بالقوه اهدای عضو از عزیزانی که دچار مرگ مغزی شدهاند، برگزار شد و جمعی از مسئولان و اساتید ازجمله دکتر نوری پور رئیس بیمارستان، دکتر رحمانی معاون درمان، دکتر طباطبایی معاون آموزشی و دیگر اساتید و رؤسای بخشهای مختلف بیمارستان در آن حضور داشتند. در این جلسه، فرآیند اهدای عضو از موارد مرگ مغزی با تمرکز بر گروه سنی کودکان موردبحث قرار گرفت و نقاط قوت و ضعف این روند بررسی شد. دکتر قربانی اعلام کرد که طی 17 سال گذشته، از سال 1383 تاکنون، 36 مورد اهدای عضو از بیمارستان مفید به واحد فراهم آوری اعضا و نسوج دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انتقال داده شده است که درمجموع 75 عضو برای پیوند فراهم آمده است. وی همچنین به نرخ 1/3 عضو به ازای هر دهنده در این بیمارستان اشاره کرد و این آمار را مطلوب ارزیابی کرد. او اظهار امیدواری کرد که با برگزاری دورههای آموزشی و تعامل بیشتر میان نهادهای مرتبط، همکاریها در این حوزه گسترش یابد.
خانم دکتر علیزاده، فوق تخصص نوزادان، موارد اخیر اهدای عضو را مطرح کرد که اهدای اعضای یکی از این عزیزان منجر به اهدای قلب به یک کودک 11 ساله شد.
یکی از عزیزان مرگ مغزی نیز به دلیل ابتلا به مننژیت و انسفالیت برای اهدای عضو مناسب تشخیص داده نشد. در بخش دیگری از جلسه، دکتر نوری پور با اشاره به پتانسیلهای بیمارستان فوق تخصصی کودکان مفید و حضور اساتید برجسته و متخصص پیشنهاد کرد که پروتکلهای مربوط به پیوند اعضا و فراهم آوری از گروه سنی کودکان بهروزرسانی شود
آقای حسین فرخی، هماهنگکننده پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مراحل اهدای عضو را توضیح داد و تأکید کرد که شناسایی اولیه، مهمترین بخش این فرآیند است. او افزود که لازم است تمام موارد کاهش سطح هوشیاری کمتر از 5 به واحد اهدای عضو گزارش شود. وی همچنین درباره پروتکلهای سختگیرانه ایران برای تأیید و تشخیص مرگ مغزی توضیح داد و تأکید کرد که این فرایند باید با حضور متخصصین نورولوژی، جراح مغز و اعصاب، داخلی، بیهوشی و پزشکی قانونی انجام شود. دریکی دیگر از موضوعات مطرحشده، شرایط بیمار قلبی که عمل پیوند قلب برای وی انجامشده بود بررسی شد و نتیجه موفقیتآمیز پیوند ارائه گردید. همچنین دکتر کریمی درباره موارد متابولیک در اهدای عضو صحبت کرد و توافق شد که کارگاهی با امتیاز بازآموزی در این راستا برگزار شود. نگارش کتابی درباره تجربیات و دانش تخصصی موجود نیز بهعنوان یک طرح آیندهنگر پیشنهاد گردید. در پایان، دکتر قربانی از نقش مؤثر پرستاران بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان کودکان مفید و تلاشهای متخصصان ICU این بیمارستان در فرآیند اهدای عضو قدردانی کرد.