• تاریخ انتشار : 1401/06/29 - 18:53
  • بازدید : 338
  • تعداد بازدید : 323
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نخستین پیوند بافت زنده قلب در جهان با موفقیت انجام شد

در ماه آوریل سال 2022، جراحان مرکز سلامت دوک در شهر دورهام ایالت کارولینای شمالی وانستند اولین پیوند موفقیت‌آمیز از اجزا و بافت‌های قلب به نوزادی با بیماری قلبی مادرزادی را به انجام برسانند...

در ماه آوریل سال 2022، جراحان مرکز سلامت دوک در شهر دورهام ایالت کارولینای شمالی _Duke Health in Durham, North Carolina _ توانستند اولین پیوند موفقیت‌آمیز از اجزا و بافت‌های قلب به نوزادی با بیماری قلبی مادرزادی را به انجام برسانند.
اون مونرو نوزادی است که با بیماری مادرزادی قلبی به نام تنه‌ی مشترک شریانی (خارج شدن یک رگ خونی بزرگ از قلب که به‌طور طبیعی باید دو رگ مجزا باشند) متولدشده بود. همچنین دریچه‌ی قلب او نیز دچار نشتی بود. این مشکلات باعث شد تا پزشکان تصمیم گیرند تا از بافت زنده و دریچه‌ی قلب اهدایی به‌جای جایگزینی و پیوندکامل قلب استفاده کنند؛ زیرا مطمئن نبودند اون بتواند تا مناسب شدن شرایط برای پیوند کامل قلب، زنده بماند. پزشکان عقیده دارند نکته‌ی مثبت در این نوع پیوند، امکان رشد و تکامل اجزا پیوندی در بدن اون همگام با فرآیند رشد اوست.
((این فرآیند به‌طور بالقوه مشکل رشد دریچه‌ی قلب را حل می‌کند. اگر ما بتوانیم نیاز به جراحی‌های متعدد قلب باز جهت تعویض دریچه به علت رشد کودک را حذف کنیم، می‌توانیم دهه‌ها یا حتی بیشتر به عمر کودک بیافزاییم.)) دکتر جوزف تورک _ Joseph W Turek _ رئیس بخش جراحی قلب اطفال مرکز سلامت دوک.
طبق نظر متخصصان، شرایط و ماهیچه‌ی قلبی که از بافت و دریچه‌ی آن برای اون استفاده شد، نمی‌توانست به‌عنوان قلب کامل در بدن بیماری قرار بگیرد؛ بنابراین پزشکان توانستند با این روش پیوند، از قلب اهدایی به‌نوعی دیگر جانی دوباره ببخشند.
دکتر مایکل کاربونی _ دانشیار بخش کودکان دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه دوک و متخصص پیوند قلب کودکان و پزشک اون _ در این باره توضیح دادند که: ((نکته‌ی قابل‌توجه این روش آن است که نه تنها نوآوری‌ای است که می‌تواند طول عمر کودکان را افزایش دهد، بلکه از قلبی اهدایی که قابل پیوند و جایگزینی کامل نیست استفاده می‌کند.)) همچنین اضافه کردند: ((پیوند اجزایی از قلب، روشی است که می‌توانیم از نعمت اهدا برای نجات زندگی‌های بیشتری بهره ببریم.))
ماه‌ها پس از جراحی طبق پیگیری‌ها حال کودک خوب است و به نظر می‌رسد عمل او موفق بوده است. پدر اون بسیار از تیم پزشکی او سپاسگزار است و امیدوار است داستان نجات فرزندش باعث بهبود فرآیند اهدای عضو نه تنها برای نوزادان با بیماری‌های مادرزادی، بلکه برای تمامی بیمارانی که رنج می‌کشند، شود.
 

تهیه و تنظیم

دکتر سما خرمی‌نژاد

پزشک هماهنگ کننده پیوند اعضا واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری

  • گروه خبری : گروه های مطالب,خبر جدید
  • کد خبر : 120942
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب