پیوند قرنیه: چشمانم نزد تو امانت!
دومین اپیزود از مستند تصویری : "طلوع دوباره زندگی" با همکاری دوربین سلامت سیما و واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ساخته و پخش شد...
دومین اپیزود از مستند تصویری : "طلوع دوباره زندگی" با همکاری دوربین سلامت سیما و واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ساخته و پخش شد.
مدیریت فرهنگی و توسعه ارتباطات واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی با همکاری تیم دوربین سلامت شبکه سلامت سیما، برای آشنایی بیشتر با اهدای عضو ایران و جهان، برای تولید مستندی تحت عنوان "طلوع دوباره زندگی" اقدام کردهاند. در این قسمت از برنامه به گفتگو با دکتر محمدحسین دشتی(مدیر بانک چشم) و دکتر مژگان رضایی کنوی(فوق تخصص چشم و بینایی و مدیر فنی بانک چشم مرکزی) پرداخته شده است. در ادامه به بخشهایی از این قسمت از برنامه میپردازیم:
این قسمت با نظرات مردم در مورد پیوند قرنیه شروع میشود و بر طبق نظرات مردمی نیز فرهنگسازی در راستای اهدای اعضا و نسوج ضرورت دارد و تاکنون اقدامات مؤثری در این زمینه صورت گرفته است و احتیاج است که این اقدامات امتداد یابد.
دشتی ضمن معرفی بانک چشم عنوان میکند برای نگهداری نسوج پیوندی و بافت نرم بانکهای متعددی وجود دارد که بانک چشم یکی از این منابع است؛ و در ادامه رضایی میافزاید بهترین زمان جداسازی قرنیه پیوندی ۲۴ساعت پس از فوت میباشد و تا ۱۴ روز قرنیه در بانک چشم قابل نگهداری است.
به گفتهی دشتی پس از جداسازی قرنیه بافت جایگزین در چشم متوفی قرار خواهد گرفت در نتیجه اهدای قرنیه تاثیری بر ظاهر متوفی نخواهد گذاشت.
از رضایی در مورد اقدامات انجام شده بهمنظور ایمنی پیوند نیز سوال شده است که وی در پاسخ عنوان میکند: با توجه به اینکه برخی بیماریها از قبیل هپاتیت از طریق پیوند نسوج قابل انتقال هستند بررسی اهداکننده از نظر وجود این دست از بیماریها ضرورت دارد و بانک چشم ایران نیز در راستای حفاظت هرچه تمامتر از گیرندهی عضو میکوشد و برای دستیابی به این هدف مطابق آییننامههای استاندارد بینالمللی عمل میکند.
برای تماشای کامل این قسمت از برنامه به لینک زیر مراجعه کنید: