• تاریخ انتشار : 1401/12/08 - 01:05
  • بازدید : 224
  • تعداد بازدید : 214
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کمپین اهدای سلول‌های بنیادی: هم‌نوع دوستی به معنای جهانی

در این مطلب به مفهوم کمپین اهدای سلول‌های بنیادی و چگونگی شکل‌گیری و فعالیت این کمپین می‌پردازیم.

در ادامه‌ی خبر قبل که به معرفی دکتر شاهین نوری پرداخته شد، مطلب اخیر به نگارش در آمده است. دکتر شاهین نوری، نورولوژیست ایرانی ساکن آمریکا بود. وی پس از ابتلا به نوع نادری از سرطان لنفوم، برای نجات جان بیماران سرطانی و... کمپین اهدای سلول‌های بنیادی را به راه انداخت. دکتر شاهین، از تمامی مردم جهان جهت عضویت در این کمپین دعوت به عمل آورد.
پروسه انجام اهدای سلول بنیادی (یا همان پیوند مغز استخوان) بر خلاف اسم پر ابهتش، ساده و بدون نیاز به جراحی است. دهنده‌ی این پیوند افراد زنده و فاقد بیماری زمینه‌ای می‌باشد در حالی که در اکثر پیوند‌های عضو دهنده فرد متوفی(مرگ مغزی) می‌باشد.
داوطلبان با مراجعه به مراکز پذیره‌نویسی یا سازمان انتقال خون مراکز استان‌ها،چند سی سی از خون خود را به مراکز می‌دهند تا روی آن آزمایش ژنتیکی(HLA) انجام شود. در ادامه اگر سلول‌های بنیادی شما با بیماری در سراسر جهان مطابقت پیدا کرد، با شما تماس گرفته می‌شود و از شما دعوت می‌شود تا جهت انجام آزمایشات تخصصی تر به مراکز مراجعه کنید. سپس در صورت تطابق کامل با بیمار نیازمند، فرد اهداکننده به مراکز ویژه در تهران دعوت می‌شود.
در تهران به فرد اهداکننده به مدت ۳ تا ۵ روز آمپول زیرجلدی تزریق می‌شود. هدف از تزریق این آمپول این است که تقسیم سلول‌های بنیادی مغزاستخوان وی تحریک شود و به‌طور قابل توجه‌ای تعداد سلول‌های بنیادی در خون محیطی افزایش یابد. سپس طی یک فرآیند ۳-۴ ساعته خون اهداکننده از رگ دست وی دریافت شده و برای جداسازی سلول‌های بنیادی خون وارد دستگاه مخصوصی می‌شود و پس از جداسازی سلول‌های بنیادی بقیه خون به بدن فرد باز می‌گردد.
در نهایت سلول‌های بنیادی خون‌ساز فرد اهداکننده، وارد بدن فرد بیمار شده و باعث نجات جان وی می‌شود.
آنجایی که تعداد کمی ایرانی به این کمپین پیوستند و در موضوع اهدای سلول، تشابه ژنتیکی حرف اول را می‌زند؛ دکتر شاهین نتوانستند همسانی پیدا کنند.
علی‌رغم عدم مطابقت ژنتیکی دکتر شاهین و فوت ایشان، در طی اجرای کمپین اهدای سلول‌های بنیادی در سراسر جهان، بیمارانی موفق به یافتن همسان ژنتیکی خود را شدند و دکتر شاهین پس از مرگ نیز جان های بسیاری را نجات داد.
در خبر بعدی به لیست مراکز پذیره‌نویسی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی خون‌ساز و بانک‌های خون بندناف کشور خواهیم پرداخت.
  • گروه خبری : خبر جدید
  • کد خبر : 125407
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب