تاثیر دورههای آموزشی تخصصی هماهگکننده در فرآیند اهدای عضو
هماهنگ کنندگان پیوند اعضا باید در زمینههای تشخیص مرگ مغزی، بررسی اعضای مناسب جهت پیوند و ....
از آنجا که مرگ مغزی و اثبات آن یک علم تخصصی شامل آزمونهای بالینی و تصویر برداری است، هماهنگ کنندگان پیوند اعضا باید در زمینههای تشخیص مرگ مغزی، بررسی اعضای مناسب جهت پیوند، مراقبت و نگهداری، ارتباط و گفت و گو با خانواده، حمایت از خانواده و در نهایت انتقال مورد مرگ مغزی آموزشهای تخصصی مرتبط را فرا بگیرند.
تشخیص مرگ مغزی: لازمه تشخیص درست انجام معاینات بالینی و فراهم کردن شرایط معاینه و بررسی دقیق فعالیت اعصاب ۱۲گانه مغزی است.
بررسی صحت و سلامت اعضا: بررسی سلامت اعضا از جهت عملکرد، نیازمند آشنایی و آگاهی از ویژگیهای عضو مناسب است و هماهنگکننده با تفسیر آزمایشها و تصویربرداریهای لازم انجام شده به این توانمندی دست پیدا خواهد کرد.
مراقبت و نگهداری: مورد مرگ مغزی به دلیل تفاوتهای عمدهای که با بیماران بستری در بخش ویژه دارد نیازمند آموزشهای گسترده تخصصی جهت جلوگیری از مشکلات احتمالی است.
ارتباط، گفت و گو و حمایت: یکی از مهمترین و حساس ترین وظایف هماهنگکننده حمایت از خانواده مورد مرگ مغزی است از این رو برخورد با خانواده و توجه به تفاوتهای فرهنگی، مذهبی و اجتماعی خانوادهها یکی از مهمترین دورههای آموزشی مختص هماهنگکنندگان پیوند اعضا است که به صورت متمرکز برگزار میشود.
در مجموع حضور و فراگیری این مباحث در دورههای تخصصی برای داوطلبان هماهنگکنندگی پیوند اعضا امکان پذیر بود و این دورهها منجر به افزایش آمار اهدای عضو و عملکرد اعضای پیوندی میشود.
حتی اگر این آموزش ها منجر به همکاری در آینده نشود نمی توان منکر شد که گام مهمی در زمینه آگاهی کادر درمان برداشته می شود.
لازم به ذکر است این دورههای آموزش تخصصی میتواند منجر به افزایش آگاهی کادر درمان و تسریع و بهبود عملکرد این عزیزان در صحنه اهدای عضو شود.